SNSD, DNS i SP raspodijelili opštine

Vijesti 23. jun 201613:11 > 13:16
Izvor: N1

Lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a, Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić potpisali su Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore.

Pavić je rekao da je dogovoreno u 57 opština da se na izbore ide zajedno. Lideri su rapodijelili opštine, tako da DNS-u pripada 12, SP-u osam a ostale SNSD-u.

“Za ostalih sedam opština ostavljeno je još prostora da se dogovore opštinski odbori”, naveo je Pavić nakon sastanka u Banjaluci.

Kako pišu Nezavisne, on je rekao da je do dogovora došlo lako i da među partnerima postoji čvrsta odlučnost da se on provede.

Đokić je rekao da su kao koalicija spremni da rade u najboljem interesu RS, ističući da će se socijalisti zalagati za ozbiljne reforme u lokalnim zajednicama. Dodik je rekao da je to sporazum za pobjedu i da se radi o trijumfu te da su mnogi očekivali da do toga neće doći.

“Vjerujemo da ćemo ostvariti značajnu većinu i da će to biti trijumfalna pobjeda. Opozicija u RS je propala i siguran sam da će ljudi prepoznati snagu i moć SNSD-a, DNS-a i SP-a”, rekao je Dodik.

Dodik je potvrdio da će DNS umjesto direktora “Elektropale” dobiti mjesto prvog čovjeka “Puteva RS”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.