Ljubo i Bekrija Seferović ponovo uhapšeni

Vijesti 23. jun 201615:34 > 15:37
N1

Ljubo Seferović i Bekrija Seferović koji se dovode u vezu sa ubistvom Dženana Memića, pušteni su danas na slobodu nakon čega su odmah po izlasku ponovo uhapšeni, potvrđeno je za N1.

Kantonalno tužilaštvo KS prekvalificiralo je djelo za koje se Ljubo Seferović i Bekrija Seferović sumnjiče, nakon čega je uslijedilo njihovo ponovno hapšenje.

“Nakon što je Vijeće Kantonalnog suda ukinulo pritvor, pripadnici MUP-a KS po nalogu Tužilaštva uhapsili su Ljubu Seferovića koji je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći. Uhapšen je i Bekrija Seferović zbog krivičnog djela sprečavanje dokazivanja”, kazala je za N1 portparolka Kantonalnog ružilaštva KS. Kako je kazala, Vasvija Sejdović je puštena na slobodu.

Podsjetimo, Ljubo Seferović priznao je ubistvo Dženana Memića koji je 8. februara zadobio povrede opasne po život u Velikoj Aleji u sarajevskom naselju Ilidža.

Petnaestog februara preminuo je na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Napadnut je u društvu djevojke Alise Mutap, koja je također povrijeđena.

Okolnosti u kojima je Dženan Memić stradao do sada nisu rasvijetljene. Cijeli slučaj je zato izazvao kontroverze, a građani su dva puta organizovali mirne proteste nezadovoljni rezultatima istrage Kantonalnog tužilaštva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.