Muriz Memić za N1: Ovo je previše

Vijesti 23. jun 201615:59 > 16:04
N1

Ljubo Seferović i Bekrija Seferović koji se dovode u vezu sa ubistvom Dženana Memića, pušteni su danas na slobodu.

Oni su, potom, ponovo uhapšeni, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. Kako je za N1 ispričao Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, sve što se izdešavalo danas veliki je udar na cijelu porodicu.

 ”Svi smo, vjerujte, zbunjeni. Sjedimo kući, prvo javljaju da su pušteni pa opet uhapšeni. Oni to ponovo guraju na saobraćajnu nesreću. Očito, oni ne znaju šta rade. Kupuju vrijeme, po meni, oni nisu normalni”, kazao je Memić.

”Ovo je danas baš udar, pokušavam biti miran sve vrijeme, ali ovo je previše, previše je neozbiljno. Prave spektakularnu akciju, puštaju pa ponovo hapse. Ne znam stvarno, ne znam ni šta više da radim”, ispričao je Muriz Memić za N1.

Podsjetimo, Ljubo Seferović priznao je ubistvo Dženana Memića koji je 8. februara zadobio povrede opasne po život u Velikoj Aleji u sarajevskom naselju Ilidža.

Petnaestog februara preminuo je na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Napadnut je u društvu djevojke Alise Mutap, koja je također povrijeđena.

Okolnosti u kojima je Dženan Memić stradao do sada nisu rasvijetljene. Cijeli slučaj je zato izazvao kontroverze, a građani su dva puta organizovali mirne proteste nezadovoljni rezultatima istrage Kantonalnog tužilaštva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.