Nele Karajlić: Smijem li ja sa vama u Sarajevo

Vijesti 30. jun 201609:53 > 10:04
N1

Gost Novog dana bio je muzičar i pisac Nele Karajlić koji je govorio o predviđanjima kultne serije Nadrealisti i raspadu EU.

 (Strogo je zabranjeno preuzimanje tekstualnih sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole izdavača)

“Smijem li ja sa vama”, pitao je Nele kroz šalu nakon što je voditeljica u beogradskom studiju N1 Marija Antić pozvala kolege iz druga dva centra, Nermu Turić u Sarajevu i Tihomira Ladišića u Zagrebu.

“Sinoć sam bio u ćevabdžinici Valter koja ima ćevape koji su, mogu slobodno reći, bolji od svih sarajevskih, tako da sam ja u Sarajevu duhom prisutan”, kazao je Nele.

Nele je govorio i o predviđanjima u kultnoj seriji Nadrealisti.

“Nama je potreban hepek stalno i pokušavali smo i da ga napravimo. Moj jedini posao je da ga nosim i implementiram na svim prostorima bivše Juogoslavije. Mi jesmo imali neku vrstu moći da predvidimo dešavanja jer kada smo pravili skeč u kojem se raspada Jugoslavija, mi smo to napravili kao neku vrstu ogorčenja jer je to bilo ono vrijeme u kome nas je EU uvjeravala da ne možemo da živimo zajedno, a oni kao biva mogu i po tome sam napravio foru šta bi bilo kad bi se njima desilo ono što oni nama spremaju”, komentarisao je “prognoze” Nadrealista, kao i da li nam treba “hepek”.

“Ne mogu reći da sam sretan što je Britanija odlučila da izađe iz EU ali je to logičan slijed jer EU ima mnogo izolovano rukovodstvo od naroda, nemaju pojma ko im je predsjednik i mnogo liče na ono što se zvalo SFRJ”, kazao je Karajlić o Brexitu.

O tome da li su Nadrealisti imali dobre doušnike, kao i da li je još nešto ostalo šta su Nadrealisti najavili je rekao: “Imam jednog doušnika u glavi i zbog njega često odem kod doktora. Sigurno smo znali da će biti rat, nisi trebao da budeš mnogo pametan da znaš da će se to dogoditi. Ne mogu da se sjetim šta je još kod Nadrealista ostalo da se obistini, ali kad bih sad pravio Nadrealiste, napravio bi ozbiljnu priču o ogromnom broju izbjeglica iz Švedske, Njemačke koji idu u Afriku, a u Tanzaniji prave granice gdje moraju da ostanu u kampovima oko rijeke Mare”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.