UŽIVO: Nesreća u rudniku Abid Lolić, ima povrijeđenih

Vijesti 02. jul 201620:00 > 22:18
N1

U večernjim satima u rudniku "Abid Lolić" dogodila se rudarska nesreća, potvrđeno je za N1 u MUP-u Srednjebosanskog kantona.

 23.01 – Kako javlja reporterka N1 Aida Hadžimusić, uviđaj u rudniku “Abid Lolić” je upravo započeo. Na mjestu događaja je rudarski inspektor Refik Kurbašić. 

Prije nekoliko trenutaka u jamu je ipak ušao dio rudara treće smjene, koji tu mora biti radi redovnog održavanja.

22:15 – Igor Figurek, doktor u bolnici u Han Biloj, potvrdio je za N1 da je u bolnicu primljeno 14 pacijenata od kojih je deset zadržano.

“Tri osobe su otišle kući, a jednu osobu još uvijek obrađujemo. Jedan je pacijent na intenzivnoj njezi”, kazao je za N1 doktor Figurek.

22:04 – Sastanak Uprave rudnika “Abid Lolić” još uvijek traje, a inspektor Refik Kurbašić razgovara sa rudarima druge smjene rudnika. 

21:05 – Reporterka N1 Aida Hadžimusić u javljanju iz kruga rudnika “Abid Lolić” kazala je da još uvijek nije poznat tačan uzrok nesreće.

20:59 – Ekipa N1 uskoro će stići u krug rudnika “Abid Lolić” odakle se očekuje javljanje UŽIVO koje ćete moći pratiti na OVOM LINKU. 

N1

20:54 – Dvije čete rudara Rudnika uglja Breza spremne su pomoći u ovoj situaciji, potvrđeno je za N1.

20:45 – Kako nam je potvrdio Kurbašić, povrijeđeni rudari nisu u životnoj opasnosti, a radi se o opekotinama i trovanju.

“Vjerovatno se desila neka eksplozija. Svi povrijeđeni rudari su u bolnici”, kazao je Kurbašić za N1. U jami su čete koje rade na sanaciji stanja. 

20:44 – Svi rudari koji su bili u jami izašli su vani, potvrdio je za N1 rudarski inspektor Refik Kurbašić.

N1

Sedam rudara, među kojima ima i ozlijeđenih, izvučeno je iz jame nakon nesreće koja se dogodila danas u rudniku “Abid Lolić” u Han Biloj kod Travnika, potvrdili su za N1 u Operativnom centru MUP-a KS.

“Svi povrijeđeni premačeni su u bolnicu u Travnik. Nema životno ugroženih”, kazali su nam u MUP-u SBK.

Rudarski inspektori će obaviti uviđaj, a o nesreći je obaviješten i dežurni tužitelj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.