Policija upala u Tuzla kvarc, u toku pretresi

Vijesti 04. jul 201612:03 > 12:06
COD Luna

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK i naredbi Općinskog suda Tuzla, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona vrše pretres poslovnih prostorija Tuzla kvarca i ležišta u Bukinju, potvrđeno je za N1.

Radi se o teškoj krađi, odnosno eksploataciji kvarcnog pijeska bez zaključenog ugovora o koncesiji sa nadležnim ministarstvom industrije, energetike i rudarstva.  

Kako je potvrđeno za N1, privremeno je oduzeto nekoliko motornih vozila, dokumentacija i druga oprema. Prethodno, Tužilaštvo TK je u saradnji sa MUP-om provelo istragu u kojoj su prikupljeni dokazi da se ponovo vrši eksploatacija bez zaključenog ugovora o koncesiji.

COD Luna
COD Luna
COD Luna
COD Luna

“Prije toga, podignuta je optužnica i u toku je krivični postupak protiv direktora ove firme za period od 2011. do 2014. godine. Ovdje se sada radi o proteklih nekoliko mjeseci. Potpisivali su protokole, ali nijedna odredba tog protokola sa ministarstvom ili gradskom upravom Tuzle nije poštovan tako da su nastavili oštećivati budžet TK i stjecati protivpravnu korist”, potvrdio je za N1 Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.