Braća Alagić prijetila policijskim službenicima MUP-a USK

Vijesti 09. jul 201609:08 > 09:14
Pixabay.com

Tužitelj Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Benjamina Alagića, zv. “Memo“ rođenog 1985. godine u Sanskom Mostu, državljanina BiH, višestruko osuđivanog i Denisa Alagića, zv. „Memati“, rođenog 1984. godine u Banjaluci, državljanina BiH, također višestruko osuđivanog.

Optuženi Benjamin Alagić se tereti da je 20. maja ove godine u sportskoj kladionici u Sanskom Mostu stavio u promet krivotvorenu novčanicu u iznosu od 50 KM. Kada su policijski službenici MUP-a USK, na temelju naredbe došli izvršiti pretres stana koji koristi optuženi, Denis Alagić vrijeđao i prijetio policijskim službenicima, prijetnjama za život i sigurnost njihovih najbližih, što je kod ovlaštenih policijskih službenika izazvalo strah i uznemirenost, s obzirom da se radi o osumnjičenim osobama koje su višestruko osuđivane na zatvorske kazne i poznate po izvršenju brojnih kaznenih djela.

U okviru predmeta bit će pozvano osam svjedoka optužbe, među kojima i policijski službenici, kojima su upućene prijetnje i ugrožavana sigurnost.

S obzirom na svakodnevne opasnosti kojima se izlažu ovlaštene službene osobe u policiji u vršenju poslova sigurnosti i kažnjivost napada na ovlaštene službene osobe, u ovom predmetu Tužilaštvo BiH će tražiti izricanje strogih kazni za počinitelje.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.