Preko malih oglasa do svingera u BiH

Vijesti 19. jul 201617:57 > 19:00
N1

Često smo pri traženju određenih proizvoda ili usluga prinuđeni otići na trafiku, kupiti oglase i putem njih uspjeli naći upravo ono što nam treba. Kupili smo najsvježiju ponudu na trafici i pokušali istražiti šta sve to što narodu treba i šta mu se sve nudi.

Novina koja odolijeva vremenu. U svijetu interneta i velikih marketinških kampanja opstaje.

Oglasi, novina kojoj i dalje vjerujemo, a mjesto gdje možemo naći doslovno sve, od igle do lokomotive. Mjesto zabavnih, prevarantskih, pa čak i nemoralnih ponuda.

Ono što tradicionalno simboliše ovu vrstu oglašavanja i što mami znatiželjne klijente jesu ponude usluga za druženje na jednu noć, u intimnoj i romantičnoj atmosferi, ali i druženja koja zahtijevaju troje, četvoro, čak i više ljudi u jednoj sobi. Javili smo se na jedan oglas, ali smo, očigledno – premladi.

Svinger: Odakle si, koliko imaš godina?
Novinar: Imam 28 godina, a tu smo u Sarajevu.
Svinger: Ništa jaro, ne zadovoljavaš naše kriterije, žao mi je.

Nekretnine, zemljišta, kućni aparati, automobili, pružanje i traženje raznih usluga, sve na jedom mjestu. Oni koji se najčešće i oglašavaju ovim putem su takozvani KV i VKV majstori koji popravljaju sve – od elektronike, preko moleraja, do komplikovanih vodoinstalaterskih zahvata. Tako smo na prvi poziv dobili upravo – tri u jedan.

Pa dobro, za pločice da, za popravku bojlera možemo vidjeti šta je, ako je grijač možemo zamijeniti džabe, ako je nešto drugo moraš kupiti bojler isplatniji. Ovo je kompletan tip majstora, električari, vodoinstalateri, keramičari, i tako to“, kazao je jedan moler.

Ova vrsta oglašavanja podrazumijeva da često dobijemo nešto ni blizu onoga što smo tražili. Tako je jednom naručiocu fotoaparata poštar u paketu isporučio ciglu. Drugi pak pokušavaju prodati jedva funkcionalnu tehniku, kao posljednji krik digitalnog doba. Ovaj prodavac pokušava od detektora za mine iz Drugog svjetskog rata izvući dobru zaradu.

Može se on pogledati, a za šta on tebi treba prijatelju? To je iz 1953. godine detektor koji je korišten isti u Drugom svjetskom ratu, on je kompletan, nov, samo mu trebaju baterije”, kazao je prodavac detektora za mine.

Mali oglasi su prilika da lakše dođemo do onoga što tražimo, ali često nam nesvjesno kupljeni proizvod ili dobijena usluga zadaju još veće glavobolje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.