SDP, DF, HDZ 1990 i SBiH: Izbora u Mostaru neće biti

Vijesti 20. jul 201613:25 > 13:30
N1

Mostarske opozicione stranke održale su sastanak na kojem je još jednom konstatovano da je sada već izvijesno da izbora u Mostaru u oktobru neće biti, prenosi novinska agencija Patria.

“Ovom prilikom želimo skrenuti pažnju javnosti da je većina opozicionih stranaka dala maksimalni doprinos u iznalaženju rješenja za Mostar te da smo političkom bahatošću vladajućih stranaka isključeni iz daljnjih pregovora”, stoji u saopćenju za javnost iza kojeg stoje Gradski odbor SDP Mostar, Gradski odbor DF Mostar, Gradski odbor HDZ 1990 Mostar i Gradski odbor SBiH Mostar.

Naveli su i da se ovaj grad danas nalazi na ivici anarhije. “Sve je učestalija bespravna i neplanska gradnja, zauzimanje javnih površina te masovna pojava nelegalnih parkinga, a evidentan je i porast krađe automobila i drugih krivičnih djela”, naveli su te dodali:

“Smatramo da oni koji su sebi pribavili ekskluzivititet u pregovaranju treba u potpunosti i da snose odgovornost za ovakvu situaciju. Opozicione stranke će iskoristiti sva demokratska prava uključujući i mirne demonstracije u namjeri da prisile vladajuće stranke za iznalaženje konačnog rješenja za grad Mostar”.

“Građani Mostara, njihova egzistencija, sigurnost, prosperitet, te osnovno ljudsko pravo da biraju i budu birani ne može biti ugroženo neodgovornim ponašanjem vladajućih stranaka”, stoji u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.