Vijeće ministara BiH o okvirnom budžetu bh. institucija

Vijesti 21. jul 201607:54 > 07:57
Vijeće ministara

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period od 2017. do 2019. godine koji je pripremilo Ministarstvo finansija i trezora.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobranilaštvu BiH, kojeg je predložilo Ministarstvo pravde.

Bit će razmatrano i nekoliko prijedloga odluka o kriterijima za dodjelu grant sredstava nevladinim organizacija koje pomažu romskoj populaciji, žrtvama trgovine ljudima, okupljaju porodice nestalih osoba i osobe s invaliditetom te odluka o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata institucija kulture.

Na sjednici Vijeća ministara BiH bi trebala biti formirana i Interresorna radna grupa za izradu dokumenta kojim će se cjelovito i sistemski regulirati pitanja skladištenja, čuvanja i uništavanja oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava oduzetih u sudskim postupcima.

VMBiH bi se trebalo upoznati i o stanju u oblasti borbe protiv pranja novca s ciljem harmonizacije sistema sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma, sa standardima i preporukama Radne grupe za finansijske mjere protiv pranja novca (FATF).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.