Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković u posjeti BiH

Vijesti 25. jul 201607:16 > 07:18
Tanjug/Tanja Valič

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković boravit će danas u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Prvi radni susret u Sarajevu imat će sa svojim domaćinima, članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH a po okončanju sastanka planirane su izjave za medije.

Programom posjete predviđeni su i sastanci s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i članovima Predsjedništva BiH.

Kako je najavljeno, Gojković će u 9.25 sati u Parlamentarnu skupštinu BiH dočekati Safet Softić , predsjedavajući Doma naroda, Mladen Bosić, predsjedavajući Predstavničkog doma, Bariša Čolak, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda, Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Ognjen Tadić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda i Borjana Krišto, zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Nakon sastanak s članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH i izjava za novinare, u 11 sati će biti održan sastanak Maje Gojković s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Predsjednica Narodne Skupštine Republike Srbije danas će se sastati i s Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH te članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem. Sastanak je najavljen u 12 sati u zgradi Predsjedništva BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.