Maglaj: Jedan radnik stradao, šestorica prošli s opekotinama

Vijesti 26. jul 201618:48 > 18:54
N1

Od posljedica eksplozije koja se dogodila u fabrici Natron-Hayat u Maglaju preminuo jedan radnik. Šest radnika je ozlijeđeno. Uviđaj je obavljen, a za ispitivanje uzroka eksplozije kotla u ovoj fabrici papira i papirnih proizvoda angažovani su vještak i Tužilaštvo.

Sedmorici radnika Natron Hayata kotao je prilikom snažne eksplozije nanio ozbiljne povrede. Jedan radnik je izgubio život.

Prilaz krugu firme, osim radnicima Natron Hayata, danas je onemogućen. Policija obezbjeđuje ulaz, kamioni odvoze i dovoze materijal, a predstavnici policije i tužilaštva uviđaj vrše cijeli dan.

Osim kapije, danas su za informaciju više bili zatvoreni i uprava i radnici. U istragu je uključen i vještak kojem će, kako nam je potvrđeno, trebati vremena da ispita sve okolnosti nesreće.

Na mjestu eksplozije je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac kako bi se utvrdile i dokumentovale sve okolnosti zbog kojih je došlo do ove eksplozije“, kazala je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

U Kantonalnoj bolnici u Zenici povrijeđeni radnici su zbrinuti na odjel urgentne medicine, dok su onima sa ozbiljnijim opekotinama vršeni i hirurški zahvati.

Dakle, tri pacijenta su hospitalizirana na kliniku plastično-rekonstruktivne hirurgije, i to Š.A (1980.) koji je operativno zbrinut, pacijent je vitalno ugrožen. Radi se o opekotinama gornjih ekstremiteta i respiratornog sistema“, kazala je Aida Buro, glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica.

Ostali pacijenti koji su zadobili opekotine šaka i lica su stabilnog stanja i zadržani su u Kantonalnoj bolnici. Od šest hospitaliziranih, ostali se nalaze na klinici urgentne medicine, dok je jedan radnik u međuvremenu pušten na kućno liječenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.