Gradi li se Sarajevo samo zbog izbornih glasova?

Vijesti 06. aug 201618:36 > 19:00
N1

U jeku gotovo svake ljetne sezone – ista ili slična slika na ulicama glavnog grada. Kao po pravilu Sarajevo je veliko gradilište uoči važnijih kulturnih i drugih manifestacija, opštih ili lokalnih izbora.

Kada bi predizborna kampanja bila svake godine, grad bi sijao punim sjajem. Obišli smo Sarajevo. U toku su javni radovi u tri gradske opštine.

Opština Stari Grad

U toku je rekonstrukcija vodovodnih cijevi značajnom dužinom glavne saobraćajnice. I dok radnici intenzivno rade, građani kažu kako se u Sarajevu uvijek nešto pravi i gradi pred lokalne izbore, ljetnu sezonu ili Sarajevo Film Festival.

To je da se pokaže javnosti da se nešto radi, a ustvari se ne radi ništa“, rekao je jedan stanovnik Sarajeva. Na pitanje zaslužuju li građani da se gradi uvijek intenzivno kada nešto treba i kada nisu lokalni izbori, odgovara: “Pa kako ne zaslužuju? Plaćamo sve – plaćamo zrak koji udišemo.”

Opština Centar

U opštini Centar je u toku sanacija dijela platoa centra “Skenderija”. Slučajno ili ne – u jeku ljetne sezone i uoči lokalnih izbora.

Radi se o jednoj velikoj manipulaciji. Jednostavno ne mogu građani da se ‘dignu’ i kažu – basta više bolan, silazite s vlasti“, izjavila je građanska s područja ove opštine.

Sarajevo je veliki grad. O infrastrukturi i saobraćajnicama je trebalo misliti prije 30 godina. Poprilično se kasni s tim“, kaže Sarajlija.

Opština Novi Grad

Opština Novi Grad je trenutno najveće gradilište u Sarajevu gdje u jeku ljetne sezone i uoči predizborne kampanje novi kružni tok poprima svoj oblik.

“I da se grade putevi, ali ne samo pred izbore već svaki dan da se poboljša infrastruktura i sve da se poboljša.”,  “Ima mnogo stvari što ne valja, ali opet ja kažem – bolje ikad nego nikad pa makar i pred izbore“, kazali su stanovnici ove Opštine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.