BiH među najpopularnijim destinacijama za građane Katara

Vijesti 20. aug 201608:01 > 08:14
AFP

Bosna i Hercegovina se nalazi među najpopularnijim destinacijama kada su u pitanju turisti iz Katra.

Naime, prema podacima katarskih turističkih agencija, iz mjeseca u mjesec povećava se broj rezervacija za našu zemlju, posebno iz Dohe. U razgovoru za Gulf Times, uposlenik tamošnje vodeće turističke agencije kaže da je velika zainteresovanost Katarana za odmore u BiH, posebno sada za vrijeme Kurban-bajrama.

“Dok mjesta kao što su London, Francuska i Švicarska ostaju među top tri destinacije, Bosna i Hercegovina se polako nameće kao najdrža destinacija naših građana”, kazao je uposlenik agencije za navedeni list.

On je pojasnio da Katarani u BiH putuju preko Istanbula jer nema direktnih letova za Sarajevo iz Dohe. Putovanje avionom traje osam sati i 20 minuta.

“Oni koji putuju za BiH obično ostanu u Istanbulu nekoliko dana. Sarajevo je poznato po svojoj bogatoj kulturi i religijskoj raznolikosti”, dodao je on.

Posebno je veliki broj rezervacija zabilježen u proteklih nekoliko dana.

“Katarani vole putovati na različita mjesta i vole istraživati nove i sigurne destinacije kao što je BiH. Osim u BiH, putuju i u Hrvatsku i Srbiju. Očekujemo još rezervacija u narednim danima”, tvrdi uposlenik turističke agencije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.