Koje su najveće brige roditelja prvačića?

Vijesti 22. aug 201609:58 > 09:58
N1

Nova školska godina stari problemi. Knjige su skupe, ruksaci teški, roditelji zabrinuti. Dijana Parla, potpredsjednica Skupštine Vijeća roditelja Kantona Sarajevo u Novom danu govorila je o problemima sa kojim se roditelji suočavaju svake godine.

Najveća briga za roditelje je, kako je kazala Parla, šta čeka njihovu djecu u školi. U javnosti se govori o teškom i komplikovanom obrazovnom sistemu pa roditelji strahuju da li će se njihovo dijete snaći. Treba istaći da se roditelji svake godine suočavaju sa starim i novim problemima, ali da su neki i riješeni.

Početak nove školske godine često predstavlja veći stres za roditelje nego za djecu, a Parla smatra da je to tako zato što roditelji osjećaja da dijete postaje veće i dobija odgovornost na koje oni ne mogu uticati.

“Vidjela sam da mnogi roditelji imaju ovaj problem. Međutim, još je veća sreća dočekati prvi odlazak djeteta u školu gdje će upoznati nove drugare”, mišljenja je potpredsjednica Skupštine Vijeća roditelja KS.

Parla se osvrnula na problem velikih ruksaka istakavši da roditelji griješe kada kupuju ogromne torbe koji realno ne trebaju prvačićima.

“Kupujemo pune pernice koje im neće trebati”, zaključila je Parla.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.