Uhapšene dvije osobe koje su priznale ubistvo dječaka

Vijesti 23. aug 201611:31 > 11:33
Srna/Ilustracija

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Zvornik uhapsili su dvije osobe inicijala M. S. i F. D. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Teško ubistvo" djeteta rođenog 2014. godine.

Naime, nestanak dječaka prijavljen je 18. 08. 2016. godine u Policijsku stanicu Zvornik, da se je u noći 16./17. avgusta zajedno sa F. D. udaljio od kuće. Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da su lica F. D. i M. S. najvjerovatnije oduzeli život dječaku.

“Od strane policijskih službenika lica su pronađena i lišena slobode. U toku kriminalističke obrade lica lišena slobode su priznala izvršenje krivičnog djela ‘Teško ubistvo’ izvršenog nad dječakom starim 20 mjeseci, a oni su i opisali sam način izvršenja ovog stravičnog djela”, navodi se u saopšetnju CJB Bijeljina.

Nadalje, tokom kriminalističke obrade pokazali su i lokaciju tj. mjesto na kojoj su tjelo nesretnog dječaka zakopali.

Lica M. S.(1978) i njegova nevjenčana supruga F. D. (1982) iz Zvornika danas će uz izvještaj o postojanju osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Teško ubistvo” biti predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.