Milanović: BiH nije država, tamo nemaš s kim razgovarati

Vijesti 24. avg 201621:21 > 21:23
Izvor: N1

Jutarnji list iz Hrvatske u posjedu je snimke sastanka Zorana Milanovića sa predstavnicima branitelja o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj juridistikciji i napetosti koja je nastala između država.

Predsjednik SDP-a je na razgovor pozvao predstavnike Zbora udruge veterana hrvatskih branitelja i Udruge specijalne policije.

Jutarnji.hr donosi i audio snimak razgovora, u kojem on Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću govori šta misli o BiH i njenoj vlasti.

Žalio se da nema s kim razgovarati, jer je to zemlja bez reda i poretka, i “to nisu pravi i topli ljudi”. 

“Tamo pokušavaju političkim optužnicama afirmirati nešto što je propalo. Ja se nadam da će ova šestorica naših generala i zapovjednika iz BIH što su u Hagu – nisam optimista, ali neke stvari govore da bi mogla otpasti ta optužnica za zločinački pohod, što je za Hrvatsku važno. Ljudska sudbina je ljudska sudbina, oni bi mogli završiti u zatvoru. Oni će bojim se dobit neku kaznu”, kazao je Milanović.

“BiH nije država. Tamo nemaš s kim šta razgovarati, ja bih – da se mene pita, ali i neki od vas imaju porijeklo u BiH, dakle – ja bih ih ugurao u EU preko reda. I to stalno govorim, kroz prste. Tamo nema reda, nema poretka, Dodik šuruje sa Vučićem. Sad se to prelama majke ti mile preko austrijskih predsjedničkih izbora. To su stvari koje se tiču nas. Najlakše je dobiti glasove preko austrijskih Srba, kojima jako dobro zvuči da se RS odcijepi, da se organizuje referendum. Tip igra na to. Šta ćemo mi? Hoćemo ostaviti Hrvate u BiH u državi sa Bošnjacima. Imamo posla sa negativcima, zapamtite to. To nisu pravi i topli ljudi”, dodaje Milanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.