Cipele iz Banjaluke spremne za marš Melanije Trump

Vijesti 30. aug 201610:59 > 11:04
Reuters

Fabrika obuće "Bema" iz Banjaluke poslat će dva para cipela Melaniji Trump, supruzi Donalda Trumpa, kandidata za predsjednika SAD-a, a dva para koja će dobiti Melania Trump službeno su predstavljena u ponedjeljak.

Većina stanovništva srpske etničke pripadnosti na Balkanu podržava Trumpa kao kandidata, budući da je suprug Trumpove protivnice – Bill Clinton podržao NATO bombardovanje Srbije 1999. godine, prenosi Reuters.

Melania Trump održala je govor na Nacionalnoj konvenciji u julu izazvao je niz kontroverzi, a Marinko Umičević, tehnički direktor fabrike Bema je kazao: “Ove cipele koje ćemo pokloniti Melaniji Trump su odgovor na prljave komentare kojima je bila izložena kao žena i kao majka”.

Jedan par cipela ima zlatne nijanse, dok je drugi bijel, udobne su i spadaju u red visoke mode – kazao je Umičević, dodavši da želi da ove cipele prate Melaniju i njenog muža diljem SAD-a sve do Bijele kuće.

Cipele su inače napravljene u gradu Sevnice, u Sloveniji odakle je Melanija Trump i rodom.

“Nadamo se da će SAD prestati biti svjetski policajac”, kazao je Umičević Reutersu, te da će u budućnosti iz Amerike dolaziti poruke prijateljstva – umjesto bombi koje su dobijali od Billa Clintona, prenosi Reuters.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters