Marković: Pošteni i čestiti Bošnjaci nemaju čega da se plaše

Vijesti 30. aug 201614:49 > 15:17
N1

Poslanica SNSD-a Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Milica Marković u razgovoru za N1 pojasnila je svoju izjavu koja je itekako našila na reakcije među zastupnicima i FBiH u Parlamentu, ali i građana.

Kako je Marković kazala za N1, neki su jedna dočekali takvu izjavu da je, kako je kazala, izmasakriraju i da izvuku onaj dio i kontekst koji žele da predstave.

“U današnjim diskusijama nekoliko poslanika partija iz Federacije BiH se čulo da su se brojni Bošnjaci uplašili onoga što su vidjeli u vježbi koja je izvedena na teritoriji Srbije. Ono što sam htjela da kažem je da pošteni i čestiti Bošnjaci, koji ne predstavljaju nikakvu opasnost niti rade bilo šta protiv dva druga naroda, nemaju čega da se plaše. Poruka te vježbe nije ni u primisli poslata normalnim i čestitim Bošnjacima i građanima ove zemlje kao i drugim građanima ove zemlje, nego je poslata poruka potencijalnim teroristima ili onima koji već jesu teroristi. Znamo svi da je BiH od nekih međunarodnih agencija markirana kao zemlja u kojoj se regrutuju i u kojoj obitavaju i teroristi i potencijalni teroristi”, kazala je Marković za N1.

“Poruka te vježbe je poslata svim potencijalnim teroristima u ovoj zemlji bez obzira iz kojeg naroda dolazili, pa makar bio i iz srpskog naroda, a ne čestitim i dobrim Bošnjacima koji žive normalno sa svojim komšijama”, dodala je Marković.

Podsjetimo, ona je danas u Parlamentu BiH kazala da može da shvati “da su se neki Bošnjaci uplašili onoga što su vidjeli u pokaznoj vježbi na teritoriji Srbije jer je to pokazalo moć države i MUP-a te države”.

“Ali, morate znati da su se i Srbi u BiH uplašili onoga što su vidjeli u Srebrenici prošle godine kad aje napadnut premijer Srbije”, kazala je Marković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.