Radivojević odustao od kandidature za načelnika Srebrenice

Vijesti 02. sep 201613:29 > 13:32
Screenshot

Nezavisni kandidat za načelnika Općine Srebrenica na lokalnim izborima 2. oktobra Desnica Radivojević saopćio je danas na pres-konferenciji u Srebrenici da odustaje od kandidature za načelnika te općine.

Radivojević je kazao da se povlači s liste nezavisnog kandidata za načelnika Općine Srebrenice za lokalne izbore smatrajući da će na taj način doprinijeti fer izbornoj utakmici između ostala dva kandidata za načelnika te općine.

“Za nas je od vitalnog značaja da shvatimo i prihvatimo da u budućnosti ova lokalna zajednica mora imati jedan potpuno ravnopravan tretman naroda i građana koji će znati nakon izbora da se izbore za pravi put i održivi razvoj i demokratizaciju. Nažalost, to nije bio slučaj do sada, vjerujem u ove mlade ljude da će prepoznati to sve i napraviti jedan veliki iskorak nakon izbora”, kazao je Radivojević.

Pozvao je sve birače da izađu u što većem broju i da svoj glas daju kandidatu koji bude imao najbolji program i koji će osigurati bolji život svim građanima Srebrenice.

Kandidati za načelnika Općine na izborima 2. oktobra su aktuelni načelnik Ćamil Duraković, kao nezavisni kandidat uz podršku SDA, SBB, SDP, Demokratske fronte, Stranke za BiH i Mladen Grujičić, kandidat koalicije srpskih stranaka u kojoj su SNSD, SDS, DNS, SP, SRS, PDP, NDS, SNS, SzDS, EPRS – Zajedno za Srebrenicu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.