Osuđena bivša misica BiH pobjegla od izdržavanja kazne

Vijesti 06. sep 201612:53 > 12:54
AFP

Bivša misica i Playboy zečica Slobodanka Tošić osuđena je u martu ove godine pred Sudom BiH na dvije i pol godine zatvora. Prije nego je upućena na izdržavanje kazne, pobjegla je iz kućnog pritvora, nakon čega je Interpol po zahtjevu Suda BiH za njom raspisao potjernicu.

Tošić je osuđena za saučesništvo u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine koji je spletom okolnosti ostao živ, a prošle godine je uhapšena tokom akcije “Lutka” u Hrvatskoj.

Ona je tog dana, znajući da je zaljubljen u nju, zamolila Ždrala da je automobilom odveze do prijateljice u naselje Vranješ u Istočno Sarajevo svjesna da mu se sprema likvidacija. Na njega je pucano iz dvije automatske puške, a preživio je tako što je jedna od dvije puške ostala zakočena.

Na suđenju je Ždrale izjavio da mu je i poslije samog događaja Darko Elez, inače kum, u SMS-u rekao da je ona bila “tajni agent” za njegovo ubistvo. Na današnjem izricanju presude zbog lošeg zdravstvenog stanja nije bila, kao ni njena odbrana. Na posljednjem ročištu se i sama obratila Sudu.

N1

Ždrale i Elez su u međuvremenu uhapšeni i osuđeni na 20, odnosno 9 godina zatvora zbog ubistava i pljački. Slobodanka Tošić je uhapšena u julu prošle godine u Hrvastskoj, nakon čega je izručena BiH.

Kao olakšavajuća okolnost uzeto je u obzir da je osuđena imala 18 godina u vrijeme krivičnog djela.

Akcija Lutka u kojoj je prošle godine uhapšena Slobodanka Tošić ohuhvata 32 osobe. Oni se sumnjiče za teška ubistva, pokušaje ubistava i krađe, čiji iznos prelazi čak 14 miliona marka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.