Novo Goražde: Žena glasala umjesto druge žene

Vijesti 03. okt 201612:28 > 12:32
Fena

Policijskoj stanici Novo Goražde prijavljeno je da je na biračkom mjestu Balon sala u Novom Goraždu žena čiji su inicijali M.J. iz Višegrada glasala umjesto žene inicijala B.P. sa njenom ličnom kartom, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

“O jučerašnjem događaju obaviješten je dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnog djela zloupotreba biračkog prava”, navedeno je u saopštenju.

Policijskoj stanici u Rogatici juče je prijavljeno da je osoba čiji su inicijali B.B. nakon glasanja na biračkom mjestu Plješevica, na svom Facebook profilu objavio fotografiju popunjenog glasačkog listića uz komentar i poziv građanima da glasaju kao on.

“Prema ovlaštenju dežurnog tužioca, policija preduzima mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela povreda slobode opredjeljenja glasača”, navedeno je u saopštenju.

Osoba čiji inicijali su N.N. juče je prijavila policiji u Rogatici da mu je u Pionirskoj ulici osoba inicijala R.P. prijeteći nožem upućivala pogrdne riječi.

U toku je rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Policijski službenici Policijske stanice Foča podnijeli su izvještaj Okružnom tužilaštvu Trebinje protiv osobe čiji inicijali su G.M. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.