FOTO| Boje jeseni u prekrasnom Jajcu

Vijesti 09. okt. 201616:03 > 16:06
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Uprkos hladnom vremenu koje je donijela jesen, domaći i strani turisti i dalje dolaze u Jajce, poznato i kao "muzej pod otvrenim nebom" kako bi obišli brojne vjerske objekte, kulturno-istorijske spomenike, ali i prirodne ljepote.

Posjetioci u Jajcu obavezno obilaze Crkvu svete Marije za zvonikom svetog Luke, Čaršijsku džamiju, Crkvu presvete Bogorodice, Sinan-begovu džamiju, ali i bedeme i tabije starog grada Jajca, katakombe te Plivsko jezero sa kompleksom mlinova na Plivi.

Uprkos izrazito hladnom vremenu, na obalama Plivskog jezera mogli su se primijetiti i pojedini turisti koji odmaraju i uživaju u pogledu na jezero, ali i poneki ribar. Oni koji se odluče na posjetu jezeru, imaju mogućnost vožnje čamcem i obilaska jezera.

Turisti koji su se zatekli na obalama iskoristili su priliku i da fotografiraju patke koje su ovaj put bile raspoložene za poziranje. Oaza u okviru koje se nalazi i park, ali i mogućnost za kampovanje tokom cijele godine, privlači turiste koji iz daleka dolaze da uživaju u netaknutoj prirodi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.