Bijeg Sanjina Sefića: Pokrenuta interna istraga u GP BiH

Vijesti 12. okt 201610:36 > 10:41
N1 / Arhiv

Kako saznaje N1, GP BiH je pokrenula interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera Sanjina Sefića.

Na upit N1 kada je i u koliko sati Granična policija Bosne i Hercegovine obavještena od Ministarstva unutrašnjih poslova i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo da se traga za osumnjičenim Sanjinom Sefićom za izazivanje saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj su živote izgubile dvije mlade studentkinje, iz GP BiH kazali su nam da su pokrenuli interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera S.S.

Graničnu policiju BiH MUP Kantona Sarajevo obavijestio je da se S.S. (1991.) sumnjiči da je u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu usmrtio dvije osobe. Informacija je proslijeđena svim organizacionim jedinicama GP BiH. Granična policija BiH je 11.10.2016. oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Kantona Sarajevo da je S.S. 11.10.2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13.30 sati. Na pismeni zahtjev MUP-a Kantona Sarajevo, informacija je u pismenoj formi dostavljena u 16.45 sati“, saopštili su za N1.

Granična policija BiH 11.10.2016. godine pokrenula je interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera S.S. i zaduženih za prijenos informacija i naredbi u vezi sa S.S.

Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti disciplinski i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani o čemu ćemo javnost informirati“, kazali su za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.