Šestmilijarditi stanovnik planete Zemlje slavi 17. rođendan

Vijesti 12. okt 201616:48 > 16:51
Grad Sarajevo

Pomoćnik gradonačelnika Sarajeva za obrazovanje, kulturu i sport Ramiz Kadić posjetio je u Visokom Adnana Mevića, šestmilijarditog stanovnika planete Zemlje, koji danas proslavlja 17. rođendan i tom prilikom slavljeniku uime Grada Sarajeva uručio novčanu pomoć i rođendansku tortu.

“Svojim rođenjem Adnan je promovisao Bosnu i Hercegovinu, kojoj je bila čast da se baš u njenom glavnom gradu rodi šestmilijarditi stanovnik planete Zemlje. Grad Sarajevo je preuzeo obavezu da stipendira Adnana do kraja njegovog redovnog školovanja i mi smo u tome dosljedni sve ove godine”, istaknuo je Kadić i dodao da bi Grad Sarajevo trebao organizovati proslavu njegovog 18. rođendana.

Adnan se s majkom Fatimom zahvalio predstavnicima Grada Sarajeva i Općine Visoko što ga se svake godine sjete i dođu na njegovu rođendansku proslavu.

Adnan danas pohađa treći razred Ekonomske škole u Visokom i vrlo dobar je đak. Kaže da što se tiče želja, sve su mu se ispunile, te dodaje da planira studirati ekonomiju ili pravo, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.