Građani traže preimenovanje ulice u Ulicu Edite Malkoč

Vijesti 15. okt 201611:09 > 11:14
N1

Građani Bosanske Krupe nakon tragične smrti Edite Malkoč u Sarajevu, predlažu preimenovanje ulice "Gimnazijska" u "Ulica Edite Malkoč".

Edita je rođena 28. marta 1996. godine u Bihaću kao drugo dijete Enesa i Jasminke Malkoč. Osnovno obrazovanje stiče u Drugoj osnovnoj školi Bosanska Krupa kao odličan učenik. Obrazovanje nastavlja u Općoj gimnaziji Bosanska Krupa u kojoj je također ostvarila odlične uspjehe.

Edita je nakon uspješne mature odlučila svoj put nastaviti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na odsjeku psihologije.Kao marljiva studentica, Edita ostvaruje i izvanredne rezultate i na fakultetu.

Upravo tu, u Sarajevu, nedaleko od fakulteta, Editin ovozemaljski život prestaje. Ubijena je, nedužna, zajedno sa prijateljicom Selmom Agić. A mi, koji smo ostali iza nje u ovom svijetu punom zlobe i pakosti, žalimo što nam je tako rano uzeta, jer ćemo je ostati zauvijek željni, piše u peticiji.

Svojom marljivošću, nasmijanošću, vedrinom i srcem punim ljubavi, Edita može služiti kao primjer budućim generacijama našeg grada. Uzorita, časna i voljena, Edita je zaslužila da je naš grad nikad ne zaboravi, navedeno je u online peticiji.

Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 10. oktobra 2016. godine, život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna.

One su u 21:40 sati prelazile pješački prelaz kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu kada ih je pri velikoj brzini automobilom udario osumnjičeni Sanjin Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

Selma Agić je preminula na mjestu događaja dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobijenih povreda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.