Dragan Čović negirao pokušaj atentata na njega kod Čapljine

Vijesti 20. okt 201614:10 > 14:14
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Dragan Čović je danas negirao da je na njega izveden neuspješan pokušaj atentata kod Čapljine.

Čović je danas s premijerom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem pustio u pogon novoizgrađenu transformatorsku stanicu TS 110/x kV Mostar 9 (Buna). Iskoristio je priliku da govori o funkcionisanju vlasti, koalicije i neusvajanju izvještaja Komisije za budžet i finansije na Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o akcizama na gorivo.

“Najbolji način da provjerite, da li nešto funkcioniše je upravo kako to funkcioniše u Parlamentu. Mislim da je suvišan bilo kakav komentar i odgovor i to je nešto što smo kazali na federalnoj razini prije sedam ili osam dana ja i gospodin Izetbegović i gospodin Radončić, da ćemo prenijeti na premijera koji je ovdje i njegovu zamjenicu i ministru finansija da sve one materijale koji su u parlamentarnoj proceduri na federalnoj razini još jednom provjere kako bi do kraja ovoga mjeseca mogli biti završeni i da idemo u nove aktivnosti”, kazao je Čović.

Naglasio je da sad sve stranke iz RS-a glasaju identično, što znači da treba ozbiljno sjesti i kazati jedni drugima što hoće.

“Ako evropski put nema alternative, a ja tvrdim da nema, onda svi oni projekti koje smo mi na određeni način prezentovali javnosti evidentno se ne mogu provesti ako se neće osigurati kvalitetni izvori sredstava”, kazao je Čović navodeći kako jučerašnji primjer (neusvajanje izvještaja Komisije za budžet i finansije PSBiH o akcizama op.a.) najbolje govori da se ne može improvizovati oko nekih stvari.

Na upit novinara o mogućoj rekonstrukciji vlasti Čović je kazao da on osobno i HDZ BiH nisu za takve izmjene.

“Što se mene osobno tiče i HDZ-a BiH takvih izmjena neće biti, ali nismo dovoljni samo mi. Ja ću i sutra sa gospodinom Dodikom u Banjaluci razgovarati na slične teme. Sljedeće sedmice ćemo razgovarati i sa predstavnicima svih stranaka na razini BiH i po povratku gospodina Izetbegovića iz Irana”, kazao je Čović.

On je također negirao da je na njega jutros pokušan atentat kod Čapljine, što su prenijeli neki mediji.

“Ne vjerujem da se neko time bavi. Privatno nisam nikom dužan u zadnjih 50 godina niti je meni neko dužan. U politici govorim ono što mislim i radim tako. Vjerovatno ima ljudi koji se ne slažu sa mnom, ali da bi neko pokušao nešto slično ne vjerujem”, kazao je Čović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.