Zenica: Djevojčica napustila MUP nakon razgovora o otmici

Vijesti 21. okt 201610:56 > 13:31
N1

Završen je razgovor s djevojčicom koja je od jutros boravila u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a u vezi slučaja navodnog pokušaja otmice ispred zgrade Osnovne škole Hasan Kikić u zeničkom naselju Tetovo.

Podsjetimo, u jutarnjim satima policiji Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK je prijavljeno da je jedna učenica kidnapovana, a da je druga pobjegla otmičarima u zeničkom naselju Tetovo. Odmah po prijavi veliki broj policijskih službenika je izašao na teren u potrazi za otmičarima i djevojčicama. U OŠ Hasan Kikić odmah su počeli sa internom provjerom svojih učenika.

Tačnije provjerili su da li su svi učenici opravdano odustni s nastave, te da li nedostaje neko od učenika koji su jutros došli na nastavu. Provjere su izvršene i utvrđeno je da niko od učenika ove osnovne škole ne nedostaje na nastavi, te da se svi odustni nalaze u svojim kućama.

Pripadnici MUP-a ZDK nastavili su sa provjerama kako bi utvrdili cijeli slučaj i razloge koji su doveli do prijave navodnog kidnapovanja, te obavljaju razgovor s djevojčicom koja je prijavila otmicu.

”S djevojčicom je obavljen razgovor i ona je napustila prostorije MUP-a. Iz škole su nam potvrdili da ne nedostaje nijedno dijete. No, mi nastavljamo s aktivnostima u skladu s uputama dežurnog tužioca kako bismo utvrdili pravo stanje”, ispričala je za N1 Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK.

Više informacija bit će poznato naknadno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.