Policija kod Dobojlije slučajno pronašla arsenal oružja

Vijesti 21. okt 201615:48 > 15:48
Izvor: Anadolija/Arhiv

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj uhapsili su jučer osobu inicijala S. D. sa područja grada Doboja zbog osnova sumnje da je 16. oktobra 2016. godine počinio krivično djelo "Teška krađa" na štetu C. Đ. iz Doboja iz čijeg stana je otuđen novac i zlatni nakit, sve u vrijednosti od oko 14.000 KM.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Doboj 1, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj izvršili su pretres osobe inicijala S. D. kod koga je pronađen i oduzet dio novca za koji se sumnja da potiče iz navedenog krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji mogu koristiti u daljem toku krivičnog postupka.

“Prilikom pretresa kuće koju kao član porodičnog domaćinstva koristi S. D. pronađeno je i oduzeto vojno i drugo oružje i municija: vojni (plombiran) sanduk sa municijom, metalna kutija sa pištoljskom municijom različitog kalibra, signalni pištolj, 22 metka različitog kalibra, 36 metaka za lovačko oružje, sporogoreći štapin, dva vojna redenika sa ukupno 105 metaka, ručno prepravljena vojnička puška, vojni sanduci i pribor za vojno oružje (platnena torbica za snajpersku pušku, okvir za automatski pištolj i dr.), za koje se sumnja da je posjedovao V. D. Oduzete su i dvije lovačke puške za koje je V. D. posjedovao oružne listove, koji su takođe oduzeti”, naveli su iz CJB Doboj.

Nakon izvršene kriminalističke obrade S. D. je uz saglasnost dežurnog tužioca pušten na slobodu.

Po dokumentovanju, protiv S. D. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj bit će proslijeđen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Teška krađa”, a protiv V. D. za učinjeno krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook