Blokada saobraćaja u velikom dijelu Sarajeva

Vijesti 24. okt 201608:07 > 08:14
Anadolija

Saobraćaj će danas biti obustavljen u velikom dijelu Sarajeva: zbog radova i protesta, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Zbog održavanja protestne šetnje, danas u vremenu od 12:05 do 13:45 sati, moguće su povremene obustava saobraćaja u ulicama Vrbanja, Hiseta, Obala Kulina Bana, Radićeva i Mis Irbina.

– Zbog radova na izgradnji gasovoda u vremenu od 08:30 do 16:00 sati, obustavlja se saobraćaj u ulici Remze Ahmetovića (od spoja sa ulicom Mratnjevače u dužini 300 metara).

– Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Skenderija do spoja sa mostom Drvenija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.

– Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Komatin (od raskrsnice sa ulicom Hambina carina do raskrsnice sa ulicom Bostarići). Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Komatin-Hambina carina-Brajkovac-Lipe-Komatin i obratno.

– Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Dalmatinska, Halilbašića, Sulejmana Omerovića Cara, Porodice Ribar, Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne i Kemal Begova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.