Svjedočenje Radončića o dešavanjima nakon ubistva Delalića

Vijesti 31. okt 201611:10 > 11:17
N1

U Palati pravde u Prištini u ponedjeljak ujutro nastavljeno je svjedočenje Fahrudina Radončića u slučaju protiv Nasera Keljmendija, gdje se odvija unakrsno ispitivanje.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i delegat u Domu naroda BiH je na početku trećeg dana svjedočenja odgovarao na pitanja američkog tužioca Andrewa Hughesa o dešavanjima dan nakon ubistva Ramiza Delalića u Sarajevu.

Andrew Hughes je Radončiću postavio pitanje da li je u svojoj kancelariji, dan nakon što je ubijen Ramiz Delalić, prijateljima rekao: “Da li ste vidjeli kako mu je babo j**** mater?” Fahrudin Radončić je negirao te navode.

Također je negirao da je on ili bilo ko u njegovo ime pokušao razgovarati sa Amirom Pašićem, Azrom Sarić ili udovicom Ramiza Delalića prije nego su svjedočili u Prištini.

Podsjećamo, Radončić je u četvrtak i petak prošle sedmice odgovorio na niz pitanja. Govorio je o poznantstvu i poslovima s Naserom Keljmendijem, o angažmanu Šejle Jugo Turković u kompaniji Avaz, sastancima sa Wolfgangom Petritschem, a ono što je ‘uzdrmalo’ bh. javnost jeste Radončićev iskaz da je Ramiza Delalića ubila ‘bošnjačka državna mafija’ te da je Delalić ubijao po nalogu Alije Izetbegovića.

Tužilac je čitajući optužnicu naveo da je Keljmendi u udruženom poduhvatu sa Fahrudinom Radončičem, Ekremom Lekićem, Muhamedom Gašijem, Milovanom Jeremićem, Ljubišom Buhom zvanim Čume, Milanom Ostojićem zvanim Sandokan, Naserom Orićem, Senadom Šahinpašićem, Nebojšom Vukomanovićem, Strahinjom Rašeta i drugima, organizovao, osnovao, nadzirao i upravljao direktno strukturom organizovane kriminalne grupe ili aktivno učestvovao u ovoj grupi, znajući da će njegovo učešće doprinijeti izvršenju teškog krivičnog djela teško ubistvo nad suparničkim kriminalnim vođom Ramizom Delalićem.

Radončić je svjedok tužilaštva u slučaju Nasera Keljmendija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.