Radončić: Laž je da smo Keljmendi i ja planirali ubistvo

Vijesti 31. okt 201613:45 > 14:00
N1

Nikada u životu nisam uradio ništa nelegalno da bi nekome poručio da drži jezik za zubima, kazao je Fahrudin Radončić na svjedočenju u Prištini u slučaju protiv Nasera Keljmendija.

U večeri kada je ubijen Delalić, Šejla Turković je je dobila SMS od Radončića u kojem je pisalo: “Neko je ubio Ćelu”, što je prema njenim riječima bilo upozorenje da drži jezik za zubima.

SMS sam poslao njoj i svim urednicima da bih probao da se to pojavi u sutrašnjim novinama. Nikada u životu nisam uradio ništa nelegalno da bi nekome poručio da drži jezik za zubima“, odgovorio je Radončić.

Prema riječima Šejle Jugo Turković dan nakon ubistva Delalića, Fahrudin Radončić, Ekrem Lekić i Naser Orić saznali su da je Šejla bila u vezi sa Zijadom Turkovićem. Radončić je upitan da li je nakon tog saznanja pokušao preusmjeriti istragu protiv njenog sadašnjeg supruga preko tužioca Olega Čavke i advokat Dauta Bibića.

Nije bio niti Bibić niti je bilo takvog sastanka. To nije istina.

Radončić je u svjedočenju prošle sedmice kazao da nije imao prijateljske odnose sa Naserom Keljmendijem, iako je Šejla Turković u svom svjedočenju kazala da su bili bliski prijatelji.

Ne znam šta je Šejla podrazumijevala pod prijateljem. Odgovorio sam već na to pitanje.”

Šejla Jugo Turković je kazala da su bili toliko bliski da su mogli planirati ubistvo zajedno.

To je apsolutno neistina.”

Šejla Jugo Turković je kazala i da je Keljmendi za izbornu kampanju Fahrudinu Radončiću donio 8 miliona eura.

To nije istina i to nije moguće po zakonima i kontrolama BiH.”

Šejla Jugo Turković je rekla da je Radončić lažno prikazivao tiraž Dnevnog Avaza, tj. da prodaje 100.000 primjeraka dnevno, a prodavao je 25.000-30.000 dnevno.

Ona je rekla laž.

Besnik Berisha, advokat Nasera Keljmendija, po navodima Šejle Jugo Turković, je pitao da li je Radončić na čelu kriminalne grupe koja je organizovala ubistvo Ramiza Delalića, te da li je Keljmendi dio te grupe.

To je potpuno netačno. Izgleda da Šejla Jugo Turković želi da njen imidž i imidž njenog muža prenese na mene“, odgovorio je lider Saveza za bolju budućnost BiH.

N1

Radončić je odgovorio i na pitanje da li je imao ikakav verbalni ili fizički konflikt sa Ramizom Delalićem.

Nikada ga se nisam bojao niti sam imao razloga za to.

Šejla Jugo Turković je rekla da joj je Radončić dao kovertu s novcem koju je ona trebala dati suprugu za neki posao za koji nije imala saznanja. I to je Radončić negirao, kao i navode da je preusmjeravao istragu za ubistvo Delalića na druge ljude.

Radončić je dodao da Šejla Jugo Turković na svom Facebook profilu objavljuje fotografije njegove maloljetne djece, govori da će biti uhapšen po povratku iz Prištine te da maltretira Radončićeve prijatelje i radnike.

Ona je potpuno opsjednuta samnom.

Podsjećamo, u Palati pravde u Prištini u ponedjeljak ujutro nastavljeno je svjedočenje Fahrudina Radončića u slučaju protiv Nasera Keljmendija.

Tužilac je čitajući optužnicu naveo da je Keljmendi u udruženom poduhvatu sa Fahrudinom Radončičem, Ekremom Lekićem, Muhamedom Gašijem, Milovanom Jeremićem, Ljubišom Buhom zvanim Čume, Milanom Ostojićem zvanim Sandokan, Naserom Orićem, Senadom Šahinpašićem, Nebojšom Vukomanovićem, Strahinjom Rašeta i drugima, organizovao, osnovao, nadzirao i upravljao direktno strukturom organizovane kriminalne grupe ili aktivno učestvovao u ovoj grupi, znajući da će njegovo učešće doprinijeti izvršenju teškog krivičnog djela teško ubistvo nad suparničkim kriminalnim vođom Ramizom Delalićem.

Radončić je svjedok tužilaštva u slučaju Nasera Keljmendija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.