Ovo su imena najvećih dužnika za vodu u Sarajevu

Vijesti 01. nov 201614:13 > 15:41
N1

Nema vode u Sarajevu! Svaku noć u velikom dijelu grada slavine ''ne daju znakove života''. Redovna isključenja i molbe da se voda ne troši bez prijeke potrebe.

Građani negoduju, redukcije vode u večernjim satima poremetile se svakodnevnicu vrativši sjećanja Sarajki i Sarajlija u neka druga, ružnija vremena. Zbog radova, neka gradska naselja redukcije ”osjete” i u dnevnim terminima. Pomak se vidi, radovi jesu česti, ali ipak nedovoljni da bi se situacija popravila u širem smislu.

Dok se velik dio stanovnika Kantona Sarajevo i dalje bori s redukcijama, oni koji vodu imaju – često ne plaćaju račune što opet proizvodi probleme u normalnom funkcioniranju Kantonalnog javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija. A dugovi su ogromni!

Kako N1 saznaje, najozbiljniji neplatiša je Hotel Terme D.D. Ilidža. Iznos ukupnog duga je cijelih 122.000 konvertibilnih maraka, dok je drugo mjesto na ovoj ”crnoj listi” zauzela Kasarna u Nedžarićima – 118.000 maraka.

Zrak D.D. duguje 90.000 KM dok Bosnatransport DD ima 86.000 maraka duga. Na vrhu liste je i KJP ZOI ‘84 D.O.O. Sarajevo. Ovo preduzeće 73.000 KM. 

N1 vam donosi spisak najvećih dužnika Kantonalnom javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija uz naziv teritorijalne jedinice kojima dužnici pripadaju i adrese na kojima se nalaze.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1

Na nedavni upit N1 televizije o dugovanjima za vodu stanovnika KS, dobili smo odgovor da ukupna nenaplaćena dugovanja iznosi 64,9 miliona KM. Od ukupnog iznosa fizička lica preduzeću ‘Vodovod i kanalizacije Sarajevo’ duguju čak 56,6 miliona KM, dok preostali iznos, odnosno 8,3 miliona KM, se pripisuju privrednim društvima.

Sva nenaplaćena potraživanja se utužuju u zakonskom roku“, saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacije d.o.o. Sarajevo.