Katana: U Stocu se dižu političke tenzije, žrtve su građani

Vijesti 02. nov 201608:33 > 08:36
N1

Najzanimljivije naslove iz današnje dnevne štampe u Novom danu, jutarnjem programu N1 televizije, komentarisala je novinarka Oslobođenja iz Banjaluke, Gordana Katana.

Potvrđivanje rezultata lokalnih izbora obavljeno je u svim izbornim jedinicama u kojima su provedeni lokalni izbori, osim za izborni nivo Stolac, za opštinsko vijeće i načelnika općine Stolac zbog incidenata koji su zabilježeni 2. oktobra.

Mogla se donijeti odluka kada će se ponoviti izbori u Stocu. Ovako se dižu političke tenzije, a žrtve ostaju građani i lokalne zajednice. Istražni organi i policija nisu djelovali adekvatno. Ako CIK čeka epilog istrage onda je i shvatljivo“, kazala je Katana.

Pripadnici SIPA-e u velikoj akciji uhapsili su 10 pripadnika HVO-a osumnjičenih za ratni zločin, što je neke ne predstavlja slučajnost s obzirom da je prošle sedmice BiH posjetio novi hrvatski premijer Andrej Plenković.

Ko god da je pripremao istragu o desetorici pripadnika HVO-a nije tempirao dolazak novog hrvatskog premijera, tj. da bi nakon njegove posjete došlo do hapšenja. Ovo je slučaj svaki put kada se hapse pripadnici jednog naroda. Umjesto ključnog pitanje šta se čekalo 20 godina nakon rata mi otvaramo političku dimenziju stvari“, mišljenja je Katana.

Sve je više govora o stvaranju nove političke stranke u BiH, a najviše je zagovaraju Senad Šepić i Fuad Kasumović.

Vidjet ćemo koliko će ta priča do 2018. godine piti vode, tj. koliko će u okviru SDA biti nezadovoljnih pojedinaca. Vidjet ćemo kako će se odvijati stvari na relaciji SDA – SBB. Sumnjam da će ova godina i početak 2017. izroditi išta na planu stvaranja nove stranke“, kazala je Katana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.