VIDEO| Pogledajte kako je Fikret Abdić dočekan u Parlamentu

Vijesti 08. nov 201613:06 > 13:13
N1

Novi načelnik Općine Velika Kladuša stigao je danas u zgradu Parlamenta Bosne i Hercegovine gdje mu je kao i ostalim novoizbranim načelnicima i gradonačelnicima, svečano uručeno uvjerenje o dodjeli mandata.

 Njegov dolazak pratio je veliki broj reporterskih ekipa – Abdić je, podsjećamo, u bosanskohercegovačku prijestolnicu stigao prvi put nakon 23 godine, a pred kamerama nije bio raspoložen za razgovor.

Kratko je poručio da će za komentare biti spreman nakon promocije njegove nove knjige.

”Dobit ćete pozivnicu za promociju knjige kako biste se upoznali sa svim stvarima. Nakon toga možemo razgovarati o svemu ostalom”, istakao je u prvoj izjavi po dolasku u Sarajevo nakon pune 23 godine.

U nastavku pogledajte kako je Abdić dočekan u zgradi Parlamenta BiH u Sarajevu.

Podsjećamo, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine proglašen je krivim zbog uspostave samozvane autonomne pokrajine zapadna Bosna, suprotno Ustavu Bosne i Hercegovine, te zato što je, kao vrhovni zapovjednik takozvane narodne odbrane, odgovoran za otvaranje logora i prihvatnih centara, kroz koje je prošlo najmanje 5.000 protivnika uspostave te samozvane pokrajine. U martu 2012. godine pušten je na slobodu iz zatvora u Puli nakon što je odslužio dvije trećine kazne, odnosno deset godina i devet mjeseci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.