Nova godina: Ugostitelji već zadovoljno trljaju ruke

Vijesti 18. nov 201619:12 > 19:26
N1

Počinju pripreme za doček nove godine u Sarajevu. Danas je zvanično saopšteno da će zvijezda novogodišnje noći biti Dion Merlin. Drugi Dino, Konaković, premijer KS, rekao je da je novac koji se izdvaja za novogodišnju noć, 250.000 KM.

Građani BiH ali i brojni turisti koji dođu u Sarajevo, Novu godinu će dočekati uz zvuke jednog od najvećih bosanskohercegovačkih i regionalnih zvijezda, Dine Merlina. Javni doček Nove godine biće na Trgu BiH gdje se očekuje veliki broj posjetilaca. Dino Merlin je istakao kako mu je izuzetna čast što će nakon 30 godina karijere za Novu godinu pjevati u rodnom gradu.

Dino Merlin je izjavio: “Ovo treba da bude jedan novi početak , da se Sarajevo pozicionira kao regionalni centar po uzoru na neke gradove u kojima smo mi prije svirali i koji se nisu žalili nego su nas zvali na bis.”

Ovih dana mnogo se špekulisalo kada je u pitanju iznos novca koji će biti izdvojen za ovaj doček , spominjalo se čak i pola miliona KM . Međutim , dobili smo zvaniču potvrdu da se radi o daleko manjoj cifri.

Elmedin Konaković, premijer KS kaže: “Cjelokupan iznos izdvojen iz Grada i Kantona ove godine je 250 000 KM , od kojih je PDV-a koliko to dođe 213 000 maraka je trošak .Prošlu smo Novu godinu za nešto manje para imali ispred BBI i efekte ekonomske nismo osjetili. U tri ugostiteljska objekta u kojima se skupi malo veći broj ljudi te noći će se vratiti ova cifra jedinstvenom računu trezora.”

Iz tima Dine Merlina su istakli kako sve posjetitelje očekuje veliki spektakl, u produkcijskom smislu u rangu sa svjetskim . I sigurni su kako će Sarajevo ove godine biti broj jedan destinacija kada je u pitanju regija. Te kako će ovaj nastup pored zabave biti dobar i za ugostitelje , turističke radnike ali i ekonomiju. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.