Odbijene žalbe branioca Radeljaša, Kapetanovića i Čauševića

Vijesti 19. nov 201616:15 > 16:23
Snapshot

Danas su odbijene žalbe branioca Eseda Radeljaša, Nedžada Kapetanovića i Jusufa Čauševića koji su se žalili na pritvor, odnosno mjere zabrane, potvrđeno je za N1.

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštvo Kantona Sarajevo prije osam dana odredio jednomjesečni pritvor za Eseda Radešalja, a mjere zabrane za Jasminu Horo, Nedžada Kapetanovića i Jusufa Čauševića.

Danas je odbijena žalba na pritvor Radeljaševog branioca, kao i žalbe na mjere zabrane za Kapetanovića i Čauševića.

Sud je ranije donio rješenje kojim se Radeljašu i Hori određuje privremena mjera zabrane otuđenja i opterećenja nekretnina.

Za Radeljaša je određen pritvor zbog opasnosti uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela.

Esed Radeljaš, Jasmina Horo, Nedžad Kapetanović i Jusuf Čaušević uhapšeni su u policijskoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva „Blok“.

Bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar u Vladi Bosanskopodrinjskog kantona, Esed Radeljaš je osumnjičen za krivična djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, davanje dara i drugih oblika koristi te pranje novca.

Ostale osumnjičene osobe – pomoćnica bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića Jasmina Horo te bivši pravobranilac u ovoj općini Nedžad Kapetanović i šef općinskog Odsjeka za imovinsko-pravne poslove Jusuf Čaušević sumnjiče se da su Radeljašu omogućili da kroz upravni postupak nezakonito stekne novac i imovinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.