Šta su sve bh. političari svečano otvorili

Vijesti 23. nov 201614:33 > 15:30
Općina Novo Sarajevo

Bezbroj reakcija izazvala je informacija o svečanosti povodom završetka radova na trotoaru ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

“U povodu završetka rekonstrukcije pločnika ispred zgrade Predsjedništva BiH bit će upriličen radni obilazak zamjenika glavnog tajnika Predsjedništva BiH Dženana Selimbegovića, načelnika općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i predstavnika Direkcije za puteve Kantona Sarajeva Adnana Alikadića i Fahrudina Djedovića s početkom u 12.00 sati!”, navedeno je u pozivu za događaj koji je i danas u fokusu pažnje ovdašnje javnosti.

Ali, nije to prvi slučaj slične vijesti zauzimaju svoja mjesta na naslovnicama. Bilo je takvih informacija i u prošlosti. Tako je, recimo, bivši potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić prije četiri godine u Zenici otvorio – semafor. Ovaj uređaj za regulaciju saobraćaja kao pomoć slijepim i slabovidnim licima svečano je proradio 16. septembra 2012. godine. Pudarić je presjekao vrpcu. Svečano.

Te 2012. godine načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima otvorio novoizgrađen trotoar u ulici Halida Kajtaza, dužine od oko 500 metara, popločan gotovim elementima širine 1 metar.

Svečanost primopredaje prvog podzemnog eko-otoka u Kantonu Sarajevo održana je septembra tekuće godine. Na ovaj način započet je novi pristup u postupanju sa otpadom kakav se zadnjih 20 godina razvija u evropskim zemljama.

Ovom događaju prisustvovali su premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ambasador Republike Češke u Sarajevu Jakub Skalnik, ministri komunalne privrede i infrastrukture, privrede i prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Senad Hasanspahić, Muharem Šabić, Čedomir Lukić, zastupnik u Skupštini KS Elvedin Okerić, direktor KJKP „Rad“ Selim Babić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica „Ekopak“-a Amela Hrbat.

A nedavno je u istoj sarajevoj općini (Novo Sarajevo) otvoren i – parking. Također svečano i uz rasvjetu. Šta je sljedeće? Svečano otvaranje prozora? 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.