Stevanović nakon ostavke: Sljedeći je Medicinski fakultet

Vijesti 23. nov 201619:04 > 19:06
N1

Dr. Dragan Stevanović, predsjednik Upravnog odbora Ljekarske komore Kantona Sarajevo, danas je podnio ostavku na ovu poziciju nakon što Skupština Ljekarske komore nije prihvatila Izvještaj o radu ove institucije.

U razgovoru za N1, Stevanović kaže da je Skupština “dirigovana” i da je “bez bitnih argumenata” odbacila izvještaj o radu ove institucije za protekli period.

“Odmah sam konstatovao da sa takvom Skupštinom nemam šta da radim. Mislim da je ova Skupština pripremljena od menadžmenta Kliničkog centra i da se to vidjelo”, kazao je Stevanović.

Kako kaže, posljednjih mjeseci je radio pod pritiskom.

“Najveći problem je što su se izvrtali naši stavovi. Mi smo sve vrijeme kritikovali sistem i ljude koji su neposredno odgovorni što je takav sistem na snazi, a što nisu spremni da to jasno svojim potpisom dokumentuju. U principu, kadija te tuži, kadija ti sudi. Ako ne izvršiš usmeno naređenje, pod mobingom si, ako se žališ i pritisneš onog ko je donio takvo naređenje, onda kaže da takvo naređenje nije ni doneseno”, dodaje Stevanović.

Dodaje da ne spori da je Komora loše organizovana.

“Mi već godinu dana nastojimo da organizacijsku strukturu stavimo na bolje osnove. Ali, ovo je očito jedna hajka. Mislim da je sljedeći Medicinski fakultet, živi bili pa vidjeli. Medicinski fakultet se još odupire. Treba se sve staviti pod kontrolu, dodaje on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.