Učenici osnovnih i srednjih škola KS će učiti o korupciji

Vijesti 24. nov 201612:53 > 12:55
N1

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u saradnji sa Timom Vlade Kantona Sarajevo za borbu protiv korupcije formiralo je radnu grupu koja će raditi na pripremi aktivnosti za izmjenu i dopunu Nastavnog plana i programa.

Namjera je da se u postojeći Nastavni plan i program integriraju sadržaji iz oblasti borbe protiv korupcije za učenike osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo.

Kako u Ministarstvu pojašnjavaju, realizacija sadržaja koji se odnose na borbu protiv korupcije pomoći će učenicima da razumiju pojam, uzroke korupcije, njene oblike, te uvide posljedice koruptivnih praksi za pojedinca i društvo, kako bi formirali sistem vrijednosti na osnovu kojeg će znati i htjeti suprostaviti se korupciji.

Navedene teme će biti realizirane kroz više različitih nastavnih predmeta ovisno o uzrastu učenika. Takođe, Ministarstvo će pripremiti priručnik za nastavnike koji će sadržavati pripreme za realizaciju pomenutih tema“, navode iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, a saopćeno je iz Press službe KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.