Halilović: Delimustafića saslušati oko osnivanja Ševa

Vijesti 27. nov 201611:29 > 11:32
N1

Član Predsjedništva BPS-a Semir Halilović, povodom hapšenja bivšeg ministra unutrašnjih poslova BiH Alije Delimustafića, traži "od Tužilaštva Kantona Sarajevo, u čijem se okrilju nalaze sve istrage za politička ubistva, da sasluša uhapšenog na okolnosti osnivanja terorističke jedinice 'Ševe'. "

Delimustafić je tu imao jednu od odlučujućih uloga, tvrdi Halilović. 

“Delimustafić je jedna od ključnih figura osnivanja ove terorističke jedinice. Prilikom osnivanja ove jedinice kazao je da postoje ljudi “koji ne zaslužuju da im se sudi” čime je u startu odredio karakter ove jedinice koja je poslije počinila brojna zlodjela koja radi nedostatka profesionalnosti i nepristrasnosti razne instance tužilaštava ne razjašnjavaju”, poručuje Halilović, saopćeno je iz BPS-a.

Halilović zahtijeva od Tužilaštva KS-a da Delimustafića ispita i da ga suoči s dokumentima tajne službe, kao i da s tim u vezi sasluša nekolicinu svjedoka koji su prisustvovali tom činu što je, kako zaključuje član Predsjedništva BPS-a, “vrlo važno radi karaktera djelovanja terorista iz ‘Ševa’ tokom 1992. i 1993.godine”. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.