Poklonimo osmijeh štićenicima Zavoda Drin

Vijesti 29. nov 201610:18 > 10:32
Facebook

Tri mame iz Sarajeva organizuju humanitarnu akciju u glavnom gradu BiH za štićenike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica u Fojnici "Drin".

Ove humane majke ističu kako se bliži Nova godina i kako iz tog razloga svaki roditelj želi organizovati nešto za svoje najmilije, no dodaju da moramo misliti i na “malu-veliku djecu” koja žive u Zavodu Drin.

Njih 500 čeka da ih se sjetimo, da spremimo poklon i za njih. Najmlađi štićenik je beba od dva mjeseca. Ukupno je 40 djece po ‘našim standardima’. I oni su zaslužili poklone“, ističu organizatorice akcije.

U Zavodu Drin žive i uspješni sportisti, odnosno njih stotinjak, koji na specijalnim takmičenjima nižu uspjehe u fudbalu, košarci, boćanju i plivanju.

Prošle godine je u Sarajevu održana ista akcija gdje je prikupljen veliki broj poklona, a ove godine akcija traje do 18. decembra 2016. u klubu Aquarius u Sarajevu, koji se nalazi na Vilsonovom šetalištu, u periodu od 17:00 do 20:00 sati.

Facebook

Vi odaberite šta želite/možete pokloniti i donesite, a najpotrebnije stvari su igračke, slatkiši, veš, pelene za djecu, pelene za odrasle, kašasta hrana za nepokretne, cigarete, higijenske potrepštine, didaktički materijal, odjeća, obuća i trenerke za naše sportiste“, kažu ove mame te dodaju kako novac ne treba, jer su pokloni ono čemu se srce raduje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.