Srebrenica: U utorak nastavak prekinute sjednice

Vijesti 01. dec 201613:21 > 13:27
Srna

Konstituirajuća sjednica Skupštine opštine Srebrenica je prekinuta nakon pauze i međustranačkog usaglašavanja, a novoizabrani predsjedavajući radnog Predsjedništva Hakija Meholjić iz SDP-a BiH izjavio je da će zasjedanje biti nastavljeno u utorak, 6. decembra.

“Dogovoreno je da u utorak nastavimo rad i da nakon završetka konstituirajuće održimo i tematsku sjednicu Skupštine opštine o rebalansu budžeta za ovu i nacrtu budžeta za iduću godinu”, rekao je Meholjić.

Na pitanje da li će odbornici SDA učestvovati u nastavku zasjedanja, on je rekao da postoji većina odbornika koja je spremna da učestvuje u radu Skupštine opštine s ciljem zaštite interesa građana.

“Oni ako neće da rade to je njihov izbor, a mi ćemo raditi bez njih”, poručio je Meholjić.

Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je da će u ponedjeljak, 5. decembra, radna grupa SDA donijeti odluku o učešću odbornika te stranke u skupštinskoj većini što će saopštiti u utorak na nastavku sjednice.

“Mi ćemo imati 12, a možda i 14 odbornika koji će sačinjavati skupštinsku većinu i bez odbornika SDA i nema potrebe da se nastavak sjednice odgađa za sedam dana što je tražila SDA”, kaže Pavlović.

Do prekida je došlo jer su odbornici Saveza SDA-SBB-SBiH napustili sjednicu zbog neusvajanja njihovog zahtjeva za njenim prekidanjem pošto nije definisan stav SDA oko učešća u vlasti u ovoj opštini.

Prethodno je donesena odluka o razješavanju odbornika iz prošlog saziva te predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.