Nedžad Fazlija dobija novi posao, konkurenti ogorčeni

Vijesti 13. dec 201614:56 > 16:39
N1

Bosanskohercegovački olimpijac i član Socijaldemokratske partije Nedžad Fazlija uskoro bi trebao dobiti novi posao - stručnog savjetnika za obrazovanje u Gradskoj upravi Grada Sarajeva.

Kako saznaje N1, ovaj nekada uspješni sportista i neuspješni kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo proglašen je za najuspješnijeg na Listi uspješnih kandidata i nakon žalbene procedure, trebao bi dobiti novi posao.

Sam Fazlija bio je iznenađen na naše pitanje o svom novom poslu. Kako je kazao za N1, konkursna procedura nije okončana i do njega nije stigao nikakav zvanični dokument o konkursnom uspjehu.

”Agencija za državnu službu nije me informisala o rezultatima, ali morate da znate da sam ja bio najuspješniji kandidat”, kazao je Fazlija za N1.

N1

 Slično su nam rekli i u Gradskoj upravi.

”Konkursna procedura je u toku”, naveli su.

A žalbeni proces traje. Otuda i šturi odgovori iz Gradske uprave. Kandidatima koji nisu bili Fazlijine sreće i stručnog znanja, jedino žalbe i preostaju. Rok od 15 dana od dana prijema rezultata konkursa. 

Kako je za N1 ispričao jedan od Fazlijinih konkurenata, na adresu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, već je otišla anonimna prijava sa svim detaljima ”spornog” konkursa i procedure.

”Ono sa čime bih vas želio upoznati jeste sam način provođenje konkursne procedure, gdje se vrlo lako javlja sumnja da je sam konkurs raspisan za pojedinca”, tvrdi naš sagovornik koji je želio ostati anoniman.

Fazlija je u posljednje vrijeme bio angažovan kao savjetnik gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.