OŠ za djecu s posebnim potrebama održala priredbu u Mostaru

Vijesti 17. dec 201612:56 > 13:02
N1

Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar u petak se predstavila na Adventu u Mostaru.

Naime, djeca s posebnim potrebama izvela su svoju priredbu, koju su vrijedno spremali za sve posjetitelje.

‘Zagrlili posjetitelje srećom’

Ova predivna djeca su pripremila pravu priredbu za sve, recitirali su božićne pjesmice, pjevali i plesali, a njihovi osmijesi i sreća nikoga nisu ostavili ravnodušnim”, poručili su organizatori Adventa u Mostaru.

Također Advent u Mostaru je djeci omogućio da se nakon priredbe provozaju na vlakiću, te im je organizirano i terapijsko jahanje u zoloskom parku.

Nakon svih aktivnosti, dječicu smo počastili u našem zimskom restoranu. Mi se nadamo da su uživali na Adventu u Mostaru jer mi doista jesmo uživali i iznimno smo zahvalni školi i učenicima što su uljepšali naš program”, poručili su organizatori Adventa u Mostaru.

Osobe s Down sindromom dobile priliku da rade

Inače, u sklopu humanitarnoga djelovanja Adventa u Mostaru, svaki dan od 18 sati dijele se besplatni topli obroci za korisnike Pučke kuhinje, a u humanitarnoj kuhinji angažirane su osobe s Down sindromom.

Osobe s Down sindromom gotovo nikad ne dobiju priliku da rade, čak ni kroz volontiranje ne mogu steći radna iskustva. Prepoznajući potrebu mladih da rade, omogućili smo im da steknu svoja radna iskustva”, poručuju iz Udruge Advent, dodajući da je inkluzija pravi put do samostalnosti.

A s obzirom da pomažu onima kojima je to doista potrebno, njihov rad vrijedi pravo bogatstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.