Nele Karajlić: Otkud drama između mene i svijeta u Sarajevu

Vijesti 24. dec 201616:14 > 18:27
N1

Nele Karajlić ovih dana boravi u Banjaluci. Uoči banjalučke premijere predstave "FBI: Dosije Tesla" družio se studentima i satima im prenosio svoja otkrića o životu ovog naučnika. A, za N1 je otkrio i kako je od sarajevskog junaka postao banjalučki.

Praćen FBI-ovcima ušao je u prepun Klub studenata Banjaluka. Uslijedila je interaktivna komunikacija sa studentima. tema život i djela jednog od najvećih naučnika svijeta.

“Tesla nije pio pivo, odmah da vam kažem. On je jednom u zapisa koje je ostavio dao meni za pravo da pomislim da je pio viski”, naveo je Karajlić.

Uz banjalučko pivo, gitaru i stihove pjesama Zabranjenog pušenja nizala su se pitanja i odgovori o Nikoli Tesli. Nele je našao i svoju poveznicu sa ovim naučnikom. Imaju zajedničko ličko porijeklo.

“Pošto između njegovog i mog sela nema kuće vjerovatno smo prve komšije. Jer nema ljudi između možda neka krava”, dodao je on.

Studenti oduševljeni Neletom. Nele njima. Nizali su komplimenti po principu “vojvodo”, “serdaru”….

“Super je lik. Sviđa mi se zato sam i došao sa drugovima. Veceras mi je sve bilo interesantno”.

“Prvo Nele za mene predstavlja Zabranjeno pušenje. Yu-rock i ta sarajevska scena i što se tiče Tesle podržavam ovaj njegov rad”.

“Večeras sam znajući da ću imati divnu atmosferu sa studentima na njhova pitanja, koja su bila vrlo inteligentna, tačna, pametna i profilisana, odgovaro stihovima iz predstave jer to je najbolje”, poručio je Karajlić studentima.

Na pitanje kako je od sarajevskog junaka, u nekom novom dobu postao banjalučki, Nele je odgovorio.

“Bio sam junak i Buenos Airesu, u Moskvi, u Berlinu sma imao više koncerata nego u Sarajevu. Moja veza sa ovim prostorom je utemeljena u tome da ono što sam ja radio je postala neka vrsta kulturnog nasljeđa i otuda je ta drama između mene i svijeta koji danas živi u Sarajevu. Njima nikako nije jasno kako meni nije stalo do njih i obrnuto”, kazao je Karajlić.

Nije isključio mogućnost igranja predstave u glavnom gradu BiH. Rekao je da će se predstava o Tesli igrati i u Pyongyangu ako bude trebalo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.