Izetbegović na prestižnoj listi "naj fit" državnika svijeta

Vijesti 07. jan 201712:33 > 12:42
N1

Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović pojavio se na listi "naj fit" državnika na svijetu.

Kako je objavio ugledni sajt Health Fitness revolution, lista sadrži državnike iz svih zemalja svijeta a listu je kreirao istaknuti fitness trener Samir Bečić.

Podsjećamo, Bečić je prije više od godinu dana gostovao u programu televizije N1 gdje je govorio o svom radu sa mnogim svjetski poznatim ličnostima.

Na listi su se našli i Vladimir Putin, Justin Trudeau premijer Kanade, Benjamin Netanyahu, kralj Abdullah 2 iz Jordana, kralj Felipe iz Belgije i mnogi drugi svjetski državnici.

U opisu profila Bakira Izetbegovića navodi se da svakodnevno šeta 3-5 kilometara, skija na sarajevskim planinama i pridržava se balansirane ishrane.

Ovo je prvi put da se neko iz BiH našao na ovoj listi.

Kompletnu listi možete pogledati OVDJE.

Inače, Washington Times” Samira Bečića smatra vodećom osobom za fitness u SAD.

Proglašen je četiri puta najboljim fitnes-trenerom u svijetu, a čak 51 ovo priznanje je dobio u Americi. Od rodnog Ključa, preko Minhena, pa do Američkog sna.

U svijetu fitnessa postao je poznat ReSync metodi vježbanja, metode koja dolazi iz jednostavnosti i učinkovitosti. Svaki mišić u tijelu može biti treniran pomoću pokreta vlastitog tijela i prirodne otpornosti, što čini ovu metodu savršenim izborom za svakoga tko ne želi provesti sate u teretani, ili ulagati u skupe i teške fitness mašine. 

“Ima preko 1.000 vježbi za koje ne trebaju nikakve sprave. Neko kaže da nema novca za teretanu. Teretana nije potrebna za trening i zdravlje. Zdravlje je svuda oko nas, zdravlje je šetanje, vježbanje, trčanje, čist zrak”, rekao je Bečić za N1.

Voditeljica Novog dana pitala je gosta da li je moguće Chucka Norrisa učiniti jačim nego što jeste.

“Chuck Norris je moj prijatelj. Pomagao sam njegov Pokret za djecu u Americi. Ja sam više nego zadovoljan što sam radio s takvom legendom.”

Bečić je istakao da je u Americi radio za najveću fitnes organizaciju. “Tu sam postao četiri puta prvak svijeta i četiri puta prvak Amerike. Kada ste tako uspješni mediji vas prate i popularni ste.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.