Arnautović za N1: Penzioneri žive u strahu i bez MMF-a

Vijesti 09. dec 201408:33 > 08:43
N1

Gošća Novog dana bila je Marija Arnautović, urednica i voditeljica magazina TV Liberty, radija Slobodna Evropa, koja je komentarisala naslovne strane dnevne štampe u BiH.

Vijest o presječenim kočnicama na automobilu tužiteljice Diane Kajmaković je naša svakodnevnica, samo što su svakodnevno u pitanju druga imena“, kazala je Arnautović o naslovnici Dnevnog Avaza gdje je aktuelna ova vijest.

O aferi “Pelak” u kojoj je prevaren veliki broj građana, u smislu kupovine stanova, Arnautović je istakla:

Ovo je jedna od niza afera i prevara u kojoj su prevareni građani, iako su tužili ostali su bez sbog novca i bez svojih stanova, a ovo je samo još jedan slučaj koji pokazuje gdje mi živimo i gdje tražimo pravdu“, te još dodala:

Mi smo radili puno priča s tim ljudima, oni danas žive kao podstanari, kod roditelai ili čak kod prijatelja. Dali su stotine hiljada KM i to ih je odvelo nigdje“.

Na vijest o potencijalnim smanjenjima socijalnih primanja za penzionere i druge socijalne grupe u BiH zbog aranžmana i paketa MMF-a, Arnautović je kazala:

To je ta priča o kraćenju socijalnih davanja i ona priča kada ćemo i do kada vraćati i hoće li naša djeca vraćati kredite MMF-u. Naši penzioneri su svakako u strahu i bez MMF-a. Vi u ovoj zemlji imate ljude koji žive od 170 KM ili 120 KM i onda se govori o kraćenju tih socijalnih davanja, a to je velika grupa ljudi na ivici siromaštva“.

Arnautović je još prokomentarisala odlazak mladih iz BiH na ratišta u Siriju i dodala da su to djeca “koja ovdje ne vide perspektivu, dakle mi im nismo dali perspektivu i podložni su najgorim mogućim utjecajima te da se ova priča može posmatrati iz više uglova“.

Današnja gošća je za kraj gostovanja najavila nove priče iz magazina TV Liberty o korupciji u BiH.