Nakon što je Dodik otpao, Umićević (ne)ide na bal

Vijesti 12. jan 201717:42 > 19:22
N1

Predsjednik RS-a Milorad Dodik nije dobio vizu za SAD. Upitno je hoće li je dobiti i Marinko Umićević, Banjalučanin koji je u jeku izborne kampanje za američkog predsjednika u znak podrške poslao cipele Melaniji Trump. Pozivnicu za bal i pokone od prve dame je dobio. A, hoće li vizu za ulazak neizvjesno je.

Košulja i kravata sa potpisom Donald Trump. Poklon iz Washingtona za Banjalučanina koji je podržao Melaniju tokom izborne kampanje njenog muža. Odmah nakon poklona uslijedio je i poziv na svečani bal pred inauguraciju američkog predsjednika.

“Sad sam dobio poziv da sam VIP gost. Međutim, oni su me pozvali 9. januara, a ja sam rekao biće tu problem oko vize. Rekli su mi predajte zahtjev, mi ćemo poslati drugi telegram u Ambasadu ali dobiti američku vizu isto je kao i sedmicu na lotu. Pitanje ovo, pitanje ono. Fotografije specijalne…Tako da su mi zakazali termin za razgovor u Ambasadi u Sarajevu 17. a ja 17. navečer trebam da budem u Washingtonu. Taj dan je taj bal”, objašnjava Marinko Umićević, direktor Fabrike obuće Bema.

Problem sa vizom ima i predsjednik Republike Srpske. Iz kabineta Predsjednika RS-a saopštili su da se Dodik zahvalio na pozivu da prisustvuje svečanosti povodom inauguracije Donalda Trumpa, ali da mora otkazati svoj dolazak jer nekoliko dana pred put nije dobio vizu za ulazak u SAD.

“Sam put iziskuje više dana za pripremu, a nedobijanje vize onemogućilo je da se iste blagovremeno obave”, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Nadu da će se uspostaviti bolji odnosi sa novom američkom, Trumpovom, administracijom ne gube ni i Dodik i Umićević. Vjeruju da će do susreta u narednom periodu doći. Za to vrijeme brojne Banjalučanke žele cipele baš poput onih koje su u banjalučkoj fabici napravljene za prvu damu SAD-a.

“Najčešće dolaze muževi koji svojim suprugama hoće da kupe cipele poput Melanijinih. Međutim, mi nemamo takav model u prodaji. Pa, onda izaberu nesto slično”, otkriva Slobodanka Đorđević, prodavnica obuće Bema .

Iako su već brojni mediji širom svijeta mjesecima objavljivali vijest da su Bemine cipele stigle do Bijele kuće, Umićević kaže da se u ovoj Fabrici neće proizvoditi iste jer žele da Melanije Trump ima unikatne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.