Besplatne škole skijanja i plivanja za djecu iz SOS sela BiH

Vijesti 18. jan 201716:56 > 16:58
N1

U smislu podrške zdravog načina života i sportskih aktivnosti kroz projekat ‘’Za djecu u pokretu’’ Merkur BH osiguranje omogućilo je besplatne škole skijanja i plivanja za djecu iz SOS Dječijih sela BiH.

Uz renomirane učitelje skijanja, više od 40 mališana iz Sarajeva i Gračanice su uz prvu sedmicu januara proveli na planini gdje su imali mogućnost naučiti skijati, boraviti na svježem zraku i dobro se zabaviti.

‘’Merkur BH osiguranje, kao prijatelj SOS Dječijih sela BiH, i kroz ovaj projekat podržava djecu u zdravom življenju i njihovom aktivnijem bavljenju sportom. Baš kao što je i naša briga o djeci dugoročna, vjerujemo da će i rezultati projekta biti dugoročni. Vrijeme koje su djeca provela zajedno na planini pričinilo im je toliko radosti, uzbuđenja i smijeha. Uz zahvalnost Merkur BH osiguranju, želim istaći da je to bila prekrasna zimska čarolija koju ćemo pamtiti” naglasio je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Merkur BH osiguranje dodatno će tokom mjeseca januara implementirati i školu plivanja za 25 djece iz SOS Dječijeg sela Gračanica, te 40 djece iz SOS Dječijeg sela Sarajevo. Škola plivanja realizirat će se na bazenima u Sarajevu i Tuzli uz pomoć trenera koji će djeci predstaviti osnovne tehnike plivanja, pravilnog disanja u vodi, položaje tijela, te ih osposobiti za samostalno plivanje.

Kroz različite vrste društveno odgovornog poslovanja Merkur BH osiguranje teži ka boljem i zdravijem životu svih građana, a tokom 2017. godine posebnu brigu će posvetiti projektima koji imaju za cilj poboljšanje uvjeta života djece u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.